1500 microkredieten voor Sri Lanka vanuit Breda

Geplaatst op 4 december 2015

1500 vrouwen in de omgeving van het dorp Wellawaya op Sri Lanka hebben inmiddels een ‘Bredaas’ mircokrediet. Op die manier kunnen ze met hun eigen bedrijf in hun levensonderhoud voorzien. Drijvende kracht achter het project is Bredanaar Egbert Hendriks (68). 

Hendriks timmert inmiddels enkele jaren aan de weg, samen met zijn vrouw. Hij richtte de EFIM Foundation op na zijn carrière in het bedrijfsleven. “Ik heb rechten gestudeerd, was bankman en had mijn eigen onderneming. Die heb ik verkocht in 2007 en dat bracht meer op dan gedacht.Van de opbrengst wilde ik een deel apart zetten om anderen te helpen.”

Lees het volledige artikel hier of door op onderstaande afbeelding te klikken:

Opening community centre Wellawaya