Opening tentoonstelling ‘Proud People’

Geplaatst op 21 oktober 2016

Op 2 november 2016 is de fototentoonstelling ‘Proud People’ van Hans Withoos officieel geopend door de ambassadeur van Sri Lanka. De feestelijke opening vond plaats bij Rabobank Breda. De tentoonstelling was hier te zien tot eind november en ‘reisde’ daarna door naar andere vestigingen van de lokale Rabobanken.

Kunstfotograaf Hans Withoos is een bekend fotograaf die zich al eerder inzette voor Orange Babies. In februari van dit jaar reisde hij in opdracht van Rabobank Foundation en Sampath Foundation af naar Sri Lanka om een bijzondere fotoreportage te maken. De kleurrijke foto’s zijn net schilderijen en laten zien hoe de mensen in Sri Lanka werken, wonen en leven. Het is de trots van deze arme mensen die fotograaf Hans Withoos het meest heeft geraakt en die hij heeft vast weten te leggen op zijn foto’s.

De mensen op de foto’s hebben allemaal iets gemeenschappelijks: ze zijn lid van de microfinancieringsorganisatie Arthavida en werken hard om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De foto’s worden in beperkte oplage gedrukt en zijn te bestellen via onze website. De opbrengst van deze bijzondere foto’s gaat volledig naar ons microfinancieringsprogramma .