Reisverslag: Onderweg naar een betere toekomst

Geplaatst op 26 februari 2017

Onderweg naar ons werkgebied bezoeken we onze contactpersonen in kloosters en een weeshuis. Daar ontmoeten we de 50 studenten uit plaatsen buiten Wellawaya. De studenten komen van heinde en verre naar ons, zitten uren in de bus en brengen hun familie mee.

Niet zelden leeft zo’n gezin van minder dan euro 40 per maand omdat na dood of ziekte van een kostwinner er geen uitkering volgt. Maar dankzij de trouwe steun van onze individuele donateurs kunnen we ze voor 15 euro per maand bijlessen laten volgen waarmee we een brug slaan naar een betere toekomst. Het onderwijsniveau in Sri Lanka is zo slecht dat zonder die bijlessen er geen vervolgstudie gestart kan worden.

Wat jammer dat donateurs niet zelf kunnen zien hoe dromen werkelijkheid worden door hun bijdrage. IJverige, gemotiveerde studenten laten ons hun cijferlijsten zien en hopen, samen met hun arme maar trotse ouder(s) op een betere toekomst.