Help jij Sampath als vrijwilliger of bestuurslid?

Geplaatst op 19 juni 2017

Sampath Foundation is aan het groeien. Om alle projecten die in de planning staan succesvol te maken hebben we hulp nodig. Op dit moment zijn we op zoek naar  (of meer) vrijwilligers die ons kunnen helpen op het gebied van communicatie.

Wij zijn op zoek naar:

Bestuurslid Communicatie

Wilt u uw talent, kennis en ervaring inzetten voor een organisatie die er op gericht is om de leefomstandigheden van de armste mensen in Sri Lanka te verbeteren? Stichting Sampath Foundation zoekt een bestuurslid met als belangrijkste aandachtspunt interne maar vooral externe communicatie.

Sampath Foundation initieert en financiert projecten in Sri Lanka gericht op bijscholing, beroepsonderwijs en micro financiering.

Vergoeding: onbezoldigd

Inzet: 4-8 uur per week, hoofdzakelijk vanaf thuis. Het bestuur vergadert 6 tot 8 maal per jaar in de omgeving van Breda. Daarnaast onderhoudt het bestuurslid contacten in en buiten de organisatie.

Aanvang: per direct

Doel van de functie

Het bestuurslid maakt deel uit van het (dagelijks) bestuur van de stichting. Het huidige bestuur bestaat momenteel uit drie personen.

Verantwoordelijkheden / bevoegdheden

Mede ontwikkelen en uitvoeren van beleid in het bijzonder op de interne en externe communicatie. Het bestuurslid initieert initiatieven gericht op het uitdragen van de boodschap van Sampath foundation.

Taakomschrijving

  • het opstellen en uitvoeren van het communicatiebeleid in samenspraak met de andere bestuursleden.
  • het attent zijn op de communicatielijnen binnen Sampath Foundation en in het bijzonder het verzorgen van de interne communicatie met vrijwilligers.
  • het verzorgen van de communicatie met externe stakeholders, zoals Rabobank foundation, donateurs, media (kranten, tijdschriften), andere organisaties gericht op het beschikbaar stellen van fondsen aan organisatie zoals Sampath foundation
  • het ontwikkelen en up-to-date houden van onder andere informatiemateriaal
  • het opstellen van persberichten en het onder de aandacht brengen van de activiteiten van Sampath foundation bij de media door persoonlijke contacten
  • het aansturen van de vrijwilliger(s) belast met het onderhouden en actualiseren van de website en sociale media w.o. Facebook

Functieprofiel

Vereisten:

De kandidaat:

  • heeft een hbo/wo opleiding en het bij voorkeur ervaring opgedaan op het terrein van de in- en externe communicatie.
  • Beschikt over een goede taalvaardigheid
  • heeft interesse in ontwikkelingssamenwerking en internationale samenwerking.
  • is ondernemend en is bereid te werken in een collegiaal bestuur.

Uitgebreide infomatie over Sampath is te vinden op deze website. Vacature nog eens nalezen of doorsturen? De volledige tekst vind je hier.

Vacature vrijwilligger communicatie Stichting Sampath

Wilt u uw talent, kennis en ervaring inzetten voor een organisatie die er op gericht is om de leefomstandigheden van de armste mensen in Sri Lanka te verbeteren? Stichting Sampath Foundation zoekt een vrijwilliger met als belangrijkste aandachtspunt interne maar vooral externe communicatie.

Sampath Foundation initieert en financiert projecten in Sri Lanka gericht op bijscholing, beroepsonderwijs en micro financiering.

Vergoeding: onbezoldigd

Inzet: 4-8 uur per week, hoofdzakelijk vanaf thuis. Het bestuur vergadert samen met de vrijwilligers 3 tot 4 maal per jaar in de omgeving van Breda.

Aanvang: per direct

Doel van de functie

U bent als vrijwilliger speciaal belast met de interne- en externe communicatie. U zorgt voor het opstellen van de nieuwsbrief en bereidt persberichten voor evenals publicaties voor Facebook en de website van de stichting. U overlegt met het bestuurslid speciaal belast met communicatie over de uitvoering.

Functievereisten

U beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. U bent bekend met de mogelijkheden van social media en u kunt omgaan met Word. U bent minimaal een halve dag per week beschikbaar.

Uitgebreide infomatie over Sampath is te vinden op deze website. Vacature nog eens nalezen of doorsturen? De volledige tekst vind je hier.

 

Meer informatie

Contactpersoon Egbert Hendriks (voorzitter)

telefoon 06-53330193

e-mail egbert@sampathfoundation.nl