Het succesverhaal van Chandrani

Geplaatst op 11 december 2017

Chandrani heeft een stenen-, pilaren, en beton’fabriek’ in Wellawaya. Een succesverhaal van een man (meestal zijn Arthavidaklanten vrouwen) die dankzij een microkrediet ontsnapt is aan de armoede. Voorheen maakte hij in de jungle stenen, stoeptegels en pilaren. Hiermee verdiende hij ongeveer 15.000 roepies per maand (€ 82,50). Eigenlijk lukt het niet om hiervan een heel gezin te onderhouden.

Groeien met een microkrediet

Vooral zijn pilaren en stoeptegels zijn ware kunstwerken. Hij startte met een klein microkrediet (€ 110,-) van Arthavida waarmee hij betere materialen kocht. Nadat hij als goede betaler te boek stond, was het mogelijk om zijn lening te verhogen. Hiervoor heeft hij plannen ingediend en na goedkeuring kwam er meer geld. Bij Arthavida kun je de lening steeds met kleine bedragen verhogen. Je moet goed in staat zijn terug te betalen en je bedrijf moet progressie tonen. Het bedrijf van Chandrani groeide stukje bij beetje. Het is een lang proces, maar met veel geduld en goede begeleiding lukte het hem om zijn bedrijf gezond te laten groeien.

Succesverhaal

Inmiddels is het bedrijf van Chandrani verhuisd naar een ‘pand’ aan de hoofdstraat. Hij is nu beter bereikbaar en lekker zichtbaar. Hij bezit machines waarmee hij stenen ‘perst’en heeft personeel in dienst. Chandrani heeft nu een lening van 200.000 roepies (€ 1.100,-) en zijn inkomen per maand bedraagt 80.000 roepies (€440,-). Hij heeft een mooi leven en als werkgever groeiden er mensen met hem mee!

 

De foto bij dit artikel is uit de serie “Proud People” van fotograaf Hans Withoos. Met de aankoop van een van de foto’s of het boek helpt u ons meer mensen als Chandrani aan hun toekomst te helpen bouwen.