Community College

Na de basisschool is er voor vele kinderen vaak geen uitzicht op een vervolgopleiding, laat staan op een baan. Door middel van onze Community College willen we kinderen bijscholen, opleiden en klaarstomen voor een geschikte vervolgstap. Een kind verdient namelijk de kans om zijn of haar potentie te waar te maken. Sampath wil hen, in samenwerking met Arthacharya die kans bieden. Daarnaast biedt het Community College niet alleen kansen voor kinderen, maar ook voor alle andere bewoners. Help jij ons mee het Community College verder uit te bouwen?

Ik help mee

 

De community helpt elkaar

Van de community, voor de community. Met deze gedachte is het Community College opgericht. Het is een plek waar bewoners van elkaar leren. Een plek van sterke sociale cohesie waar ze kennis overdragen en elkaar empoweren. Met een grote veelzijdigheid aan leerdoelen. Denk hierbij aan:

  • Kinderen leren lezen en schrijven.
  • Het volgen van een beroepscursus.
  • Professionals die de kinderen of starters een vak leren.
  • Leren een bedrijf te starten met behulp van microkrediet.
  • Jonge studenten die ouderen leren met een computer om te gaan.

Eigenlijk alles op het gebied van leren, oefenen en ontwikkelen. Zolang er (geschoolde) leden van de gemeenschap zijn die hierbij kunnen helpen. Het gaat hier dus om informele opleidingen die geen geld kosten.

Community College Sampath

De gemeenschap speelt een grote rol

De gemeenschap zelf weet precies waar er behoefte aan is. Daarom spelen zij een ontzettend grote rol in dit project. Zij bepalen zelf de vraag en het aanbod.

We hebben gezien dat sommige projecten van Sampath prachtig samen kunnen vallen. Zo hebben zich onlangs 50 studenten aangemeld, die door financiële hulp van Sampath de kans hebben gekregen om te gaan studeren. Zij hebben aangeboden om in de vakantie hun kennis en vaardigheden over te dragen aan de rest van de community. Daarmee leggen zij de basis voor wat het Community College beoogt: voor elkaar, door elkaar.

Benieuwd naar wat het Community College voor nieuwe kansen biedt voor de hele gemeenschap? Of meer weten over al onze projecten in Sri Lanka? Neem dan contact op met Sampath Foundation. We vertellen je graag meer!

Ik neem graag contact op