Engelse conversatieles

In het door ons gefinancierde Community Center van Wellawaya wordt er met ingang van augustus 2016 Engelse conversatieles aangeboden. Honderd scholieren variërend in de leeftijd van 9 tot en met 13 krijgen hiermee de mogelijkheid om hun Engels te verbeteren en daarmee hun kans op een betere toekomst.

In de armste gebieden in Sri Lanka zijn de mogelijkheden voor kinderen om een goede schoolopleiding te volgen beperkt. Niet alleen is het onderwijs vaak van onvoldoende kwaliteit, ook de mogelijkheid tot het volgen van bijlessen is beperkt. Kinderen moeten vaak ver reizen om extra lessen te kunnen volgen. De prijs voor de bijscholing is ook hoog. Dit is zeker voor de armste mensen in Sri Lanka niet op te brengen.

Op veel scholen wordt slechts in beperkte mate Engelse les aangeboden. Er zijn maar weinig leraren die Engelse les kunnen geven. Daarom worden deze bijlessen nu in het Wellawaya Community Center aangeboden. We hopen dat met dit initiatief voor deze groep kinderen de kans toeneemt om straks een goede vervolgopleiding te doen en dat ze zo op eigen kracht een weg weten te vinden uit de armoede waarin ze nu leven.

Wil je meer weten over dit project? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer!

Contact