Help een ondernemer in Sri Lanka groeien met behulp van microkrediet

DONEER EN STEUN EEN ONDERNEMER IN SRI LANKA

Wil jij als Nederlander een ondernemer in Sri Lanka helpen zijn/haar bedrijf te laten groeien? Via dit project van Sampath is dit mogelijk!

Samen met onze partner Arthavida steunen we de ondernemende inwoners door ze met behulp van microkrediet een onderneming te starten of verder te laten groeien.  Maar daar blijft het niet bij. We doen meer dan alleen microkrediet. We proberen de inwoners van dit gebied ook te empoweren, dus ze mentaal en sociaal sterker te maken.

Een startend ondernemer begint met een klein krediet van 10.000 Rupi, ongeveer € 50. Als hij of zij (meestal vrouwen) dit netjes hebben afgelost, kan men een groter krediet krijgen, 20.000 Rupi. Men noemt dit het laddersysteem. Telkens als je een krediet hebt afgelost conform de afspraken, mag je weer een grote krediet opnemen tot maximaal 100.000 Rupi.

We zijn dus op zoek naar Nederlanders die financieel willen helpen! Met jouw hulp kunnen de ondernemers bijvoorbeeld een winkeltje openen, een machine aanschaffen of een stukje grond kopen. Help jij mee en steun je een ondernemer in Sri Lanka?

Ik investeer in een ondernemer

DONATIE KOMT OP GOEDE PLAATS TERECHT

Hoe gaat dit alles in zijn werk?

  • Sampath bundelt alle giften en stuurt deze naar onze partner Arthavida
  • Arthavida selecteert de ondernemers die in aanmerking komen voor het programma.
  • De leenovereenkomsten tussen Arthavida en de ondernemers worden getekend
  • Arthavida bezoekt de ondernemers maandelijks om ze te ondersteunen in de bedrijfsvoering.

Door deze extra hulp van Arthavida, empoweren ze de ondernemers en helpen ze hen hun bedrijf te laten groeien.

Microfinanciering door Arthavida

Wil jij een ondernemer als Disna financieel ondersteunen? In goed overleg is het is ook mogelijk om haar daarna te volgen in haar bedrijfsvoering.

dsc02259-2

Het verhaal van Disna Dharshani

Disna Dharshani en haar man hebben een kleine boerenonderneming waarbij ze graan en groenten produceren. Om ze te helpen groeien heeft Arthavida ze al vier keer, een steeds groter, krediet kunnen verstrekken. Om het bedrijf nog verder te ontwikkelen en nog meer te kunnen oogsten hebben ze een eigen agro well nodig, welke zo’n €2000 kost. Aan eigen vermogen hebben ze €700, wat betekent dat ze dus nog een lening van €1300 nodig hebben om hem uiteindelijk te kunnen betalen. Door de extra opbrengsten die ze hierdoor binnen krijgen, kunnen ze de lening binnen 3 jaar aflossen. Via het programma van Sampath is dit nu mogelijk! Wij zijn op zoek naar Nederlanders die Disna en haar man willen helpen om dit te realiseren.